såpabandyn

Godmorgon!! Hann aldrig uppdatera igår men det var lite fuullt upp. Efter skolan deltog vi i årets såpabandy, man spelar alltså innebandy på en pressening dränkt i vatten+såpa=sviiinhal. Det var sjuuukt kul trots att det inte var lika fint väder som förra året. Tyvärr förlorade vi alla våra matcher, haha, men det gjorde inte oss något eftersom vi var dyngsura från topp till tå och bokstavligen frös ihjäl. Så vi åkte hem till Alicia och vid 9 tiden typ kom mina föräldrar med lite fika och direkt efter det däckade vi, haha. Helt sluut var vi. 
 
Nu har jag i alla fall precis vaknat, Alicia sover fortfarande men om ett par timmar ska vi in till stan sen åker vi nog hem till mig ikväll. Ska försöka uppdatera lite bättre idag. Puss!
 
 
Tog inga bilder själv eftersom jag inte hade på mig telefonen, lånade dessa av Catarina och Amanda! 

gonna get better

Känns som jag hamnat i en liten bloggissvacka. Är ledsen för det men det är mycket just nu och jag hinner aldrig sätta mig vid datorn förrän sent på kvällen och då är jag dötrött. Ska försöka få tillbaks motivationen, I swear. Imorgon ska vi i alla fall vara med på såpabandyn, även om vi lär vara värdelösa i år igen är det typ det roligaste i världen, så jag är rätt lagom taggad. Puss!!

bild från förra året, då var vi utklädda till...bebisar

vad händer

Åhej vänner! Förlåt för min bristande uppdatering, får nästan lite ångest haha.. Men har haft så himla mycket nu, hela denna veckan är typ full, men det är nayz. Hursomhaver, igår tränade vi friidrott sista lektionen, gav typ gärnet så var helt död efteråt, träningsvärken idag är sjuuk. Red, lasttränade och sprang ännu mer när jag kom hem sen var de sängen i stort sett.. 
 
Well, idag har vi varit med på gummibåtsracet i Lidan. Hur kul som helst, även om vi långt ifrån var det vinnande laget. Tycker ändå jag och Alice presterade riktigt grymt. Nu är jag aastrött som vanligt, tänkte kolla på idol sen nanna, puss!! 

full rulle

 
Åhej! Först nu jag sätter mig ner och andas, känns det lite som. Slutade kl 4, då gick jag och tjejerna och köpte en familjepizza som vi delade på i stadsparken, gattgatt. Kom hem strax innan 6, då gick jag bara in och bytte kläder i stort sett sen ut och red båda hästarna. Hoppade på Liona för första gången på huuur länge som helst, dat feeling. Edwina fick även introduceras till ett par bommar för första gången, det var lite läskigt men hon skötte sig fint.
 
Var i alla fall klar med stallet för typ en timme sen och då skyndade jag mig bara in och bytte om till springkläder innan jag tog en härlig runda i kvällssolen.. Är helt slut nu, ska kolla på Idol på reprisen och sen sova, väckarklockan på halv 6 imorgon, puss!! 

Gla idag

Godmorgon vänner!!
 
Börjar strax efter 12 idag, övernice. Sovmornar gör verkligen något med humöret, brukar vara vresig och trött på monarna men idag är jag happyy. Går dock till 4 i eftermiddag, aldrig gått så länge i mitt liv(!!) haha, stackars Tilde. Men det blir nog bra ändå, förhoppningsvis ska vi få våra skåp idag så håll tummarna åt mig så jag slipper underskåp. Well, nu sitter med blött hår och låter det självtorka, ska åka till bussen om en stund, puss!! 
 
 

min söndagskväll

 
Alltså, jag har någon slags hatkärlek till söndagskvällar. Jag är både preppad för en ny vecka, samtidigt som den klassiska söndagsångesten också finns med på ett hörn. Men det är något kravlöst över de kvällarna (om man inte sparar allt plugg till sista minuten dvs), men eftersom det inte direkt är några partyn eller sena kvällar med kompisar på söndagar så har man liksom tiden att bara ta det lugnt, fräscha till sig med ansiktsmask och hårinpackning, fixa naglarna, äta något gott och lyssna på go musik eller mysa till det med en film.. Ja, you name it! Och nu vet ni ju vad jag sysslar med ikväll, puss!!

just do it

Jääklar vad gött det var att springa idag, sånt här flyt har jag nog aldrig känt. Började bara springa och sen sprang jag liksom tills jag var helt genomslut. Kände mig både svim- och spyfärdig efteråt, men då var jag fan ta mig färdig. Det var huur varmt som helst för den delen också, solen gassade verkligen men det var najs ändå. Vet inte riktigt var jag fick all energi ifrån eftersom jag inte ätit något sen frukost (inte bra!) haha, så nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen en snabbis sen blir det söndagsmiddag. Puss!!

 

4 craws

 
4bad wanties
ASH skorna har jag suktat efter jättelänge, FWSS mössan är den perfekta mössan helt enkelt, finns i flera härliga färger, i höst har det kommit ett par nya pastellfärger som är döläckra dessutom. Glajjorna från PRADA är bara så fulsnygga så jag dör och jackan från ROCK'N BLUE skulle inte heller sitta fel. Helt enkelt fyra feta craws till hösten. 

mitt saknade hjärtegryn

 

Var och hälsade på min lilla bebishäst häromdagen! Får aldrig nog av att pussa på henne och hon var lika gosig som vanligt. Saknar såklart att ha henne här hemma men vet att hon har det toppenbra hos mina kusiner och får all den uppmärksamhet hon förtjänar. ♥


morsningkorsning

Hej vänner! Söndag idag, helgen almost over. Shit vad jag blandar engelska och svenska hela tiden, känner mig som en störig fjortonbastare, sorry guys! Hursomhelst, så blir det nog en rätt lugn dag, ska rida ihop med min syster i eftermiddag, har inte ridit tillsammans på flera år så det ska bli kuul. Funderar på att göra en ny header också, inte för att jag haft den sådär superlänge men jag tröttnar fort, haha.. Puss!
 

10 saker ni inte visste om mig

1. Jag är fett emotional när det gäller filmer! Det behöver inte ens vara sorgligt, det kan vara en fiin scen bara så börjar jag nästan gråta hur lätt som helst. Riktigt sorgliga/hemska filmer lipar jag däremot sönder till, haha kan fortsätta gråta hela natten om jag ska sova efteråt. 
 
2. Jag saknar hoppningen något otroligt.. Har inte hopptränat ordentligt på huur länge som helst och ibland frågar jag mig själv varför i hela friden jag gått och köpt en dressyrhäst, haha. 
 
3. I liike to play piano! Detta började för ett år sen typ, när jag hade min Twilight-crush, fick för mig för att lära mig spela "River flows in you" och har jag väl bestämt mig för nåt så.. Nejmen sen dess har det bara fortsatt och jag brukar spelar lite varje dag, tycker piano och gitarr är absolut de finaste man kan spela!
 
4. Mitt rum är alltid s t ö k i g t. Försöker städa typ varje dag men så fort jag får bråttom (läs: varje morgon) så blir det av någon anledning alltid kaos, bestående av 99% kläder. 
 
5. Jag räknar dagarna tills jag flyttar hemifrån! Okej, inte bokstavligen men ser verkligen fram emot to spread my own wings såsåså mycket, och om jag ska bo i Sverige ska jag bo i Uppsala eller Stockholm. 
 
6. Jag älskar vatten! Finns seriöst inget godare än vatten, fast allra helst kolsyrat, bästa drycken since always. ♥
 
7. Jag imponeras av personer som verkligen vågar bjuda på sig själva utan att behöva göra sig lustiga. Ja, asså människor som bara är allmänt extremt sköna och alltid hittar rätt ord, Ellen DeGeneres är väl ett huuge exempel, hon äger. 
 
8. Jag är en ganska reserverad person. Jag skulle inte kategorisera mig som blyg, men det är få människor, nästan inga, som jag verkligen öppnar mig för. Ogillar att prata om mina problem, vill liksom inte lägga mina besvär på någon annans axlar. 
 
9. Jag har jättemånga tvångstankar. Alltså sjukt många, både konstiga och störande. T.ex. när jag är går ensam så måste jag vända mig om och kolla så det inte går någon bakom mig, och när jag vänt mig en gång så måste jag vända mig direkt igen ifall det kom någon precis när jag vände tillbaks, haha hajar ni ens?
 
10. Antingen satsar jag allt på något eller så skiter jag i det. Har nämnt det förut att jag alltid tänker typ "give it all or give it up". Det är väl egentligen på både gott och ont, och ibland måste jag skjuta bort de tankarna för att hålla kvar i något bara litegrann. 
 

Italiensk släktmiddag


a to the men

 

mycke häst

Hello agaiin! Har varit ute i stallet typ hela dagen känns det som, ridit båda hästarna, fixat massa osv. Liona var stel som en pänne och shit vad liten hon känns att rida nu när jag bara ridit Edwina så mycket, haha. Men hon ska sättas igång ordentligt nu, sommarmagen ska bort och muskler ska byggas! Eddapeddan red jag ut på och hon skötte sig superfint ända tills vi kom till en stubbåker där det stod halmbalar, då freaka hon bokstavligen ur, det var nog det läskigaste hon någonsin sett, haha cphest.
 
 

helg

Hej och godmorgon! Har ännu inga planer för dagen mer än att rida båda hästarna. Hann inte rida någon av dom igår eftersom det blev stressigare än jag trott, så är väldigt excited för att sitta upp Liona idag! Det blir nog bræee, det är sjukt nice väder ute dessutom så det uppskattas ju! Puss!
 
 
Och ja.. detta var ju inte igår!
3 eller 4 år sen tror jag faktiskt, shit vad tiden går(!!). 
 

Kvällens outfirre

Linne - Gina Tricot // Poncho - Lindex // Shorts - Bik Bok // Skor - Marenas


kicking friday

 
Godmorgon vänner!!
 
Har sovmorgon till halv 10 idag, helt okej även om vi egentligen skulle börjat halv 11.. Hovslagaren kommer hit om en kvart typ, så har ställt in mina små hästar i stallet så får pappa sköta det sen, eftersom jag strax ska kila iväg till bussen. Slutar efter 3 och då ska jag hem direkt och rida Liona (äntligen!!) och även Edwina om jag hinner. Ska bort ikväll så kommer kanske bli lite stressigt men det blir nog bra till slut. Men äsch, nu hinner jag inte sitta här och blogga mer, haha, school is calling. Hoppas ni får en jättebra fredag, puss!! 
 
 

Interior Inspiration

 
interior insiration
 
interior insiration by tildelovisa featuring zebra accent pillows
 
Jag kan sitta i timmar och läsa inredningsrepotage, strökolla i Interior Design-tidningar, kolla på superfina rum och hus på tumblr osv! Längtar verkligen tills den dagen jag flyttar hemifrån och får inreda precis som jag själv vill ha det. Har så mycket idéer och tankar, men helst av allt vill jag köpa en big fancy pancy villa direkt och inreda för alla pengar i världen. Man kan ju alltid drömma... Aim for the moon - fall among the stars ;) 

thorsdag

Hej vänner!! Hur mår ni? Jag mår ka-asst, var så sinnessjukt varmt i skolan och då började jag få huvudvärk och nu har det bara gått utför, fy. Ska försöka ta mig ut till stallet om en stund och rida, oså hade jag tänkt att träna också. Får se hur det blir med det.. Det är ju så fiient väder ändå. Puss!!
 
 

1 av 7 gosisar

Har 7(!!) ööversöta missebebisar här hemma, så om någon vill ha en är det bara att hojta till! Weell, vad gör ni vänner? Jag har precis ridit och såå, nu lyssnar jag på ashög musik (loveit) och väntar på min vän Alicia som är den segaste på planeten. Får se vad vi hittar på toniight, hur som helst så ska jag städa upp på mitt rum dirren nu, puss! 
 
 

4 favoriter

 
4favourites
 
(klicka på bilden för att se var parfymerna kan köpas)
 
Tänkte dela med mig av mina fyra absoluta favoritdofter! Viktor&Rolf "Flowerbomb" och MJ parfymen använder jag mest på sommaren och våren, medan de andra två känns mer som höst/vinterdofter. Men det är ju såklart hur man själv tolkar dofterna. Alla ljuktar i alla fall ljuvligt och kan rekomendera varenda en av dem! 

3b

Kort och ganska sooft dag idag också, typ inga lektioner ännu.. Men det sätter nog igång ordentligt snart! Hur som helst så gick jag lite på stan med Alicia och Oliwer när vi slutat, sen satte vi oss på 3B och fikade lite på uteserveringen, det var cooozy. Nu är jag hemma och ska dra ut till stallet, puss! 
 
 

det går i ett

Åhej! Kom in från stallet för en timme sen, det har gått nonstop nu hela kvällen, har fixat massa med stallet och hästarna, jag har tagit en lång powerwalk och nu det sista red jag Edwina på stubbåkern, då hade solen redan börjat gå ner. Min lilla häst sparkade mig när jag skulle lyfta ena bakhoven så halva mitt knä är aaassvullet and it huurts, haha. Jaja, hon kompenserade upp genom att leverera dunderbra på ridpasset. Första bytet satt idag, ni fattar inte känslan, för en månad sen kunde jag inte ens få galopp på henne hur mycket jag än drev och smackade... 
 
Weell, nu har jag precis duschat och ska krypa ner i sängen, älskar att somna utmattad, då sover man som bäst. Väckarklockan på halv sex imorgonbitti, back to reality. Puss!!

 
 

första dagen

Heej! Precis kommit hem från skolan, började vid 11, slutade vid 12 ungefär.. Haha fett värt. Nej men det var kul att komma tillbaka och se både nya och gamla ansikten igen. Längtar tills vi sätter igång ordentligt, är så pepp för hela detta året. Fast nu ska jag inte sega resten av denna dagen heller, har lite work to do och så ska jag ta en fet löprunda lite senare, men nu är det stallet och ridning som gäller! Keep movin' guys, puss!!
 
 

19.47

Hola! Hur är läget? Med mig är det heel ok, förutom att mitt hår känns ungefär hälften så kort, haha töntig som jag e, är väldigt nojjig över mitt hår eftersom det växer så jäkla segt. Men nu är det i alla fall tusen gånger fräshare.. Jaja, min syster kom hem idag också, så nu ska jag bara springa ut och kvällsfodra sen ska vi kolla på Idol, det missar ni väl inte? Puss!!
 

UGG's

 
ugg
 
 
Jag har egentligen aldrig varit ett stort fan av Ugg's men på senaste tiden har jag börjat tycka de kan vara rätt niice. Cosy är dom ju i alla fall så funderar nästan på att införskaffa mig ett par till hösten, får tjata lite på mami vilket inte lär bli det enklaste eftersom hon tycker de är skiitfula, haha! Nej men helt klart snygga i höst till rätt outfit, sålänge de är fiina och inte helt nertrampade, usch, det är fult däremot!! 

last day of summer

Godmorgon, sitter här i sängen med en kurrande liten kattunge i knät, cosymosy. Sista sovmorgonen denna sommaren, blandade känslor. Imorgon börjar skolan och ska jag vara ärlig är jag rätt hypad över att få börja nu.
 
Denna sommaren har inte varit den bästa heller, jag har flera ovärderliga minnen som t.ex. Spanien med Vera - ännu ett stoort tack för den resan!! Men samtidigt så känner jag att jag varit borta föör mycket i sommar, knappt hunnit umgås med mina vänner här hemma och det känns lite tråkigt.. Även om jag haft det bra, så var förra året verkligen en kick-ass summer och det var svårslaget i år. Hur som helst, nu är de nya tag för hösten, ses om 10 månader sommaren!! 
 
 

höstkvällar/hästkvällar

Åå idag är det verkligen en riktig höstkväll, det regnar, blåser och det är mörkt utanför fönstret. Tycker det så coozy att bara krypa ner under täcket och kolla på serier och dricka te då. Desto mindre soft är det ju att vara hästägare. Börjar bli lite orolig över att jag ska tappa suget på ridningen nu igen i höst.. Eller asså får så dåligt samvete så fort jag inte ger hästarna tillräckligt med tid, känner mig otillräcklig och att de skulle ha det bättre hos någon annan. Har alltid tänkt "give it all or give it up"..men äsch vad vet väl jag! Har ju trots allt två superduperfiiena hästar som behöver mig och när de kommer till kritan så skulle jag aaldrig kunna lämna ifrån mig någon av dem. Så jag kommer ju ändå bli illa tvungen att tillbringa även de mörkaste kvällarna i gummistövlar och lager med dunjackor ute i stallet. Men det har sin charm det också. 
 

top 10 väskor

top 10 bags
 
Flertalet av dessa väskor skulle jag dö väskdöden för. Célineväskan var en given förstaplats, den vackra kreaktionen kommer alltid vara min favoritväska all over. Även tvåan, den lilla Paddingtonen har länge legat mig varmt om hjärtat. Det är hemskt synd att båda två kostar en halv förmögenhet men någon rik dag i livet ska åtminstone Célinebagen bli miin.
 
Sen kan man ju inte klaga på resten av väskorna, särskilt inte Hermes Birkin-väskan (3) eller Balenciagan (4), också de är matriella skönheter. Får skrapa ihop mina besparingar och investera i någon av de i den "lägre" prisklassen, de är ju så fiiena allihopa. ♥ 

det var den dan

Går fortfarande runt i nattlinnet och klockan är.. sex? Men det är söndag och det regnar, så det är okej. Har verkligen tagit det superlugnt idag och det behövde min kropp. Ska se serier hela kvällen och natten, sista natten på sommarlovet jüü. 
 
Nej men med risk för att låta tjatig så ser jag fram emot skolstarten rejäält nu, och imorgon ska en bra bit av håret åka av också, brukar ogilla att klippa mig men nu är de så slitet så det ska bara bli skönt att få lite fräschare hår. 
 

Höstmode#13 - Zara

 
 

träningstipz

Tänkte dela med mig lite av mina personliga tips när det gäller träning osv, nu e jag ju direkt ingen PT eller såå men detta är vad som funkar för mig helt enkelt :)) 
 
workout
 
 
Dresscode: workout
Det är ju 10x roligare att träna när man har snygga och färgglada träningskläder. Så passa på att uppdatera även er träningsgarderob nu i höst. Jag kan garantera att man genast får ny motivation att träna när man är damn good looking. 
 
Skor
Bra skor är också ett måste, investera i ett par riktigt bra skor som passar just det du gör mest (springer i terräng, promenerar, gymmar osv). Det lönar sig i längden, I swear! De skor jag använder mest är Nike Lunarglide. 
 
 
Planera och sätt upp mål
Hur tråkigt det än låter så är det faktiskt väldigt bra att ha ett mål, och sedan en plan på att ta sig dit. Det behöver inte vara särskilt märkvärdiga mål, men det kan vara allt från att springa tjejmilen till att höja självförtroendet helt enkelt. :)
 
Musik
Bra musik är jätteviktigt tycker jag, skapa en riktig pepplista på spotify, ta på dig bästa hörlurarna (ju bättre ljud desto mer good feeling) och ge dig ut i löpspåren! Orkar du inte göra din egen lista kan du alltid subscriba Digsters träningslista som uppdateras kontinuerligt, rätt bra faktiskt! 
 
 
Kost
Alla har nog hört det tusen gånger om, men det är sant, mat och träning hör ihop. Försök tänka lika mycket på maten som på träningen, det är värdelöst att tänka att man "är värd" en fet chipspåse för att man tränat så hårt idag, då är det ju ingen vits med allt slit, haha! Men sluta absolut inte att äta, kroppen behöver energi för att kunna bygga muskler, försök äta rätt bara. Sen behöver man ju såklart inte avstå från allt gott, bara inte lika ofta. 
 
Inspiration
Något av det som gör mig mest motiverad är inspobilder hur cheesy det än låter. Gå in och sök på weheartit efter fitspo bilder eller följ ett par inspirerande tumblr! Både den här och den här är väldigt bræ!
 
 
Good luck guys!! ♥ ♥ 

match the autumn

autumn13
 
 
(Klicka på bilden för att se vart kläderna kommer ifrån)

calmy sunday

Godmorgon mannar, min huvudvärk verkar aldrig vilja släppa och det är så himla typiskt. Hade väldigt mycket ont i huvudet hela vårterminen men det har släppt nu under sommaren och vill verkligen inte komma in i en sådan period nu i höst igen. Tror det handlar om stress- eller sömnbrist, så måste börja tänka mig för ordentligt nu. Fy. 
 
Whatever, idag har jag inte mycket på schemat så det är ju soft iaf, Edwina har vilodag och likaså jag. Ska inte åka nåågonstans, åå va skönt. 
 
 

zara larsson

Åh, hej! Haft en sån himla go kväll, åkte till Sara i eftermiddags och var där med henne, Alice och Cassandra. På kvällen drog vi till stadsparken för att ha picknick och sen uppträde Zara Larsson också, hon var jättedutti. Å jag och Cassandra stod längst fram dessutom, geeks som vi e. 
 
Well, efter de, vid typ 11-tiden drog jag till mina kusiner och fikade lite och nu är jag hemma och ska soova för mår fortfarande inte så himla bra egentligen och nu duunkar mitt huvud verkligen haha, pusspuss!
 
 

horsporation

 
 
 
 
 
 
 
Det kommer aldrig behövas mycket för att påminna mig själv om varför jag gör just detta. 

headache

Alóha! Jag ligger fortfarande i sängen med nattlinne på, haha.. Usch, har sån himla huvudvärk och är trött i hela kroppen. Känner att jag håller på att bli sjuuk, vill verkligen inte det nu innan skolan börjar. Ska ta det very soft hela helgen, vill inte bli sämre. Men är ändå så sjukt rastlös, får väl släpa mig ner till köket och baka något gott, ja så får det bli. Puss!
 
 
 

+/-

- Sommaren är så gott som slut, ses om 10 månader igen.. Fy
+ Skolan börjar om bara 4 dagar, läängtar faktiskt nu! 
- My room is a meess, som vanligt haha, måste städa 
+ Min syster kommer snart hem och stannar i två veckor, wi
- Hovslagaren hinner inte komma förrän måndag, vill rida Liona nuu 
+ Jag har fått tillbaks flera gamla vänner denna sommaren
- Jag har inte hunnit med aaalls lika mycket saker på min bucket-list som jag velat
+ det ee fredag
 
 

my horse is amazing

Jag har varit såså seg idag, slutade med att jag gick ut till stallet i mjukiskläder och red vid 8-tiden. Bestämde mig för att testa rida Edwina på hackamore för första gången. Tycker det är bra att variera mellan bett och bettlöst för att låta hästarnas munnar vila liksom. Sen är hon ju dock hyperkänslig på vanligt bett men ändåå. Hur som helst gick det väl inte super men vad kan man förvänta sig första gången. Hon är lättlärd och försöker, även om hon börjat testa lite nu, men jag är stenhård och konsekvent mot henne, hon är en väldigt väluppfostrad häst i grunden och ännu duktigare ska hon bli. 
 

kräftis

 
Heello everybothey, kom precis hem från Alicia där jag sov inatt efter att vi varit på kräftskiva ute i Veras stuga. Det var en riktigt fin kväll med härliga människor, somnade gott när vi kom hem kan jag ju bara säga.. haha! Tyvärr tog jag typ iinga bilder, men jaaja, peace people. 

gøteborg

Hade en suupermysig dag i götet med min lilla Kajsi igår! Vi gick i massa affärer, fikade, åt, pratade mellan allt mellan himmel och jord och bara umgicks, det var väldigtväldigt trevlans i alla fall, hon e så bra min lilla plutt.♥
 
 
 
 

morning korsning

Uppe med tuppen idag, Kajsa väckte mig typ halv 7 så då gick jag upp och duscha och skit, så nu är jag så gott som klar och bussen går om nästan en timme. Men det är skönt att vara ute i god tid haha. Höga förväntnigar på denna dag så det blir nog najs, kommer nog däremot inte hinna uppdatera speciellt mycket.. Men ska kila nu för jag kan lika gärna ta morgonfodringen i stallet istället för papsen nu, ha en fiin dag!


godnatt

 
 

yes mama life is good

Åhej! Precis tagit en timmes powerwalk i den fiina kvällssolen, om man nu inte ska klaga på sveriges väder så brukar det faktiskt väldigt ofta spricka upp och bli vindstilla och klart på kvällarna, love it. Jo, men det var i alla fall gatt, nu ska jag ta ett bubbelbad, raka benen, ha i hårinpackning, ta på ansiktsmask, bädda rent i sängen, städa upp i rummet, tända lite ljus och krypa ner med en bra film och måla naglarna. Shit vad tjejigt, men åå så nice. 
 
Imorgon drar jag till Götet med bästa Kajs och på kvällen blir det kräftskiva med massa saknade vänner. Pueess!
 
 
 

hon e ju ung

Idag började jag ridpasset med lite högre mål än jag borde haft tror jag, haha. När hon går så fint vissa dagar är det lätt att glömma att hon faktiskt bara är riktig liten färsking ännu. Hon var ganska vinglig och tittig i början, trampade mer åt sidan än framåt liksom. Hon har sånt hiiimla steg också så det är svårt att rida balanserat på henne när man är van vid små jämna ponnysteg.. Men mot slutet släppte hon faktiskt lite, rider ju inte så långa pass på henne men de behövs inte heller. Vi tar ett steg i taget. ♥
 

ensam

Hej blogzen! Det känns verkligen att sommarlovet börjar gå mot sitt slut. Om en vecka idag så har vi precis avklarat våran första skoldag, blandade känslor på den alltså. Egentligen har jag inget emot hösten, att få klä sig i halsdukar och tjockare jackor, byta ut ballerinaskorna mot kängor och sitta på ett café och dricka chai latte. Mmm, det är helt okej det med alltså. Även om jag är en sommarmänniska enda in i benmärgen. Men jag gillar nya starter, så det ska bli najs. 
 
Vet inte riktigt hur jag ska spendera denna sista veckan på bästa sätt faktiskt, jag vill både hitta på massa skojsit samtidigt som jag egentligen helst bara skulle vilja soova sista timmarna ut liksom, haha! Nej men har lite planer med vänner så det blir nog bra till slut. Idag tar jag i alla fall en riktigt lonelyday med mig själv, min familj är i Götet och är med på någon tvinspelning för postkodmiljonären, så jag valde att stanna hemma haha. Hittills har jag tagit det feett med lugnt och bara cosat runt i min sköna poncho, men lite senare är det ridning som gäller!  Pusspuss!! 
 
 

love

 
 
Åh, skrev ut lite bilder för att fylla denna fotoramen. Blev så fint så, älskar att ha små detaljer som betyder mycket i rummet. Och det finns få saker som betyder mer än mina små hestar. Haha nä men visst blev det fient? Nu kanske ni tror att jag glömt min lilla Dizzy meen inte då, hon har en aldelles egen tavla på väggen. Saknar den plutten förresten, får allt ta och åka och hälsa på henne snart igen. ♥
 

OH DEAR OLD TIMES

 
 
 
 

fashion in law

 

mina mål denna höst

Eftersom jag känner att jag är i behov av lite förändring och struktur i vardagen nu i höst, inte bara köra vidare i samma gamla spår liksom så sätter jag upp lite mål för mig själv helt enkelt. Superb att göra det och jag tycker verkligen fler borde köra på samma sak!
.  .  .
 
PLUGGET  
Jag ska verkligen fookusera i skolan nu, ge gärnet liksom. I guess man säger så efter varje sommarlov, att "nu ska jag fixa skolan" haha, nej men jag har alltid haft lätt för mig naturligt i skolan, men nu i tvåan höjs kraven ännu mer och jag vill ha ännu bättre betyg än jag fick förra året så det är bara att satsa. Känns lite som jag slöat mig igenom första året, inte tagit alla studiepass och fria lektioner på allvar utan mest suttit av tiden. Då får jag mycketmycket att göra hemma och det är det jag ska försöka undvika i år, har jag väl tagit mig tid att gå till skolan så ska jag göra mitt bästa där, all day loong. 
 
NYTTIG
Har lovat mig själv att inte falla in i varmchokladvarjedag-stadiet i höst, haha. Nej men ska verkligen försöka vara nyttig så mycket som möjligt. Har varit alldeles för slarvig med mat och gottie hela sommaren men de ska det bli ändring på nu. Faktiskt riktigt taggad på att bli cleaneating igeen. 
 
HÄSTARNA 
Nu i höst ska jag verkligen lägga massa tid på hästarna och ridningen. Förra hösten/vintern hade jag en rejäl svacka i mitt intresse och ställde i stort sett av båda ponnyerna på lösdrift hela vintern och red inte mycket aaalls. Men nu jävlar ska jag hålla skenet vid liv, båda hästarna ska stå på stall, ska köpa nytt ridhuskort, och bara kämpa på helt enkelt.. Har köpt en ny "tillfällig" transport dessutom så om allt rullar på kanske jag kan börja komma ut med Edwina på lite klubbdressyrer redan i vinter. 
 
SPARA
Ska spara och lägga undan så mycket som jag kan, har flera större wanties som jag vill ha och då funkar det inte att köpa massa skit och massa fika och mat hela tiden, haha! Nej, nu ska de sparas inte slöösas. 
 
TRÄNA
Ska komma igång, och framför allt hålla igång träningen hela hösten, ut och springa i höstvädret kanske inte är det allra mest lockande men det är bara att köra. Ska nog köpa gymkort också och då ska jag såklart spendera mycket tid på gym och pass osv. Get fit, and stay there. 
 
PLANERA OCH PRIORITERA
Detta är något jag måste bli bättre på! Kommer ha full rulle hela hösten om jag har tänkt göra allt jag vill. Stallet och ridningen, skolan, träna, samtidigt som jag ska hinna med kompisar och även kunna ta det lugnt ibland. Så ska bli mycket duuttiare på att använda min tid ordentligt, inte lägga sig i sängen och somna ett par timmar efter skolan som jag brukar göra, nejnej, det är bara att köra på, så somnar man gott på kvällen sen ;) 
 

those days

Nu har Sara lämnat mig efter fyra dagar together. Hon har sovit här de två senaste nätterna och vi har haft det himla trevlans, som vanligt, what else? Hon har fått testat rida både Liona och Edwina och det gick så bra så bra. Igårkväll bestämde vi oss för att gå ut och gå, slutade med att vi var ute och promenerade i nästan tre timmar, men det var nayz. Annars har vi väl gjort allt möjligt, svårt att ha tråkigt med den tjejen, haha! 
 
Men hur som helst, nu ska jag städa upp lite på mitt rum, får nog börja med att byta lakanen eftersom jag har chips i hela sängen hehe.. Sen ska jag ut till stallet också, Liona har redan(!) lyckats trampa av sig en sko så ska försöka leta rätt på den i den "lilla" hagen. Whateveer, talk to you later guys. ♥
 
Sara och Eddapeddan. 
 

Nike lunarglide

 
 
Ett av mina nyaste inköp är dessa kära dojjor. Måste verkligen rekommendera dom skorna för er som vill ha bra springskor. De flesta Nike Air osv är ju väldigt tunna, mer tränings/gymskor och inte så bra att löpa med egentligen, i alla fall så tycker jag de känns lite osoft. Så personligen äälskar jag dessa, skönaste skorna jag sprungit i, superlätta men ändå grym stötdämpning. Verkligen värda sina pengar! Plusplusplus. Vad använder ni för skor när ni är ute i löpspåren? 

vem jag e

Jag heter Tilde Lovisa Bergman och är "hela" sjutton år gammal, jag börjar alltså 2:an på gymnasiet nu till hösten och där läser jag samhällslinjen. Jag bor på en rättså stor gård utanför Lidköping tillsammans med min familj, flertalet djur och mina två hästar. 
 
På fritiden gör jag väl egentligen ungefär samma saker som de flesta sjuttonåriga tjejer, umgås med vänner, pluggar, shoppar, tränar osv.. The usual helt enkelt, och så spenderar jag självklart en hel del tid i stallet förstås..
 
Jag har en c-ponny som heter Liona som jag haft i typ 4 år, min lilla hoppeponny, dock har vi inte tävlat osåå på ett tag nu eftersom det kommit massa annat emellan, men för några månader sedan så fick jag en ny häst vid namn Edwina. Hon är ett superduperfint friesersto på 4 bast och henne är det meningen att jag ska utbilda och rida in ordentligt i dressyren, sen ska hon visas och även betäckas så jag kommer få ett litet fölis. 
 
Jag vet inte riktigt vad mer jag ska berätta om mig själv, tycker faktiskt det känns rätt osoft att sitta och skriva massa om myself haha, nej men om ni undrar något så är det väl bara att fråga! Det var lite kort om vem jag är och så i alla fall. :)) 
 
 
 
 

my star

 
 
 
Hon börjar bli så fin, min lilla häst. Har jobbat mycket på galoppen det senaste och hon har gått från att inte ens kunna få galopp på en stor åker till att fatta diirekt på bara några gånger. Hon är så löjligt lättlärd och positiv till allt arbete, she's getting there.. ♥

blood diamond

Heeej bloggisen, förlåt för min kassa update men jag har varit med fiena friends de senaste dagarna och har inte hunnit titta in här. Igårkväll såg jag och Sara på långfilm hos mig, vi kollade på Blood Diamond och guuud vad jag grät haha, det var nog den hemskaste filmen jag sett alltså. Den handlade om diamantsmugglingen och barnsoldater typ, och Leonardo DiCaprio. Det värsta är ju att det mesta var sånt som hänt och händer i verkligheten. Helt sjukt. Men den var i alla fall huur bra som helst så alla som inte sett den borde verkligen göra det. 
 

mina änglar

 
Åhej! Har haft fullt upp morgon till kväll de senaste dagarna, men det har varit såså bra. I måndags festade jag med mina underbara vänner, himla lyckad kväll! Sov hos Cassandra efter det, och sen på tisdagen gick vi upp tidigt för att åka till Liseberg, bästa Cassandra fyllde 17 och vi firade henne lite extra på tåget dit, av mig fick hon en liten Michael Kors parfym + ett armband. Riktigt tråkigt att Alicesjukis fick hoppa av tåget i Järpås, men det var top noche ändå. För guuud vilken king dag vi hade eller, det var så jäkla grymt hihi. Åkte aallt, skrek oss hesa och vädret var perf. Åh är så glad att jag fick vara med på besties födelsedag, och hoppas hon hade det lika bra som vi, det var oslagbart. ♥ ♥ ♥

BUGGGUGUGUGUG

Alltså. Jag blir så arg, jag har återställt alla kod och stilmallar tusen ggr men det blir aldrig som det skaa, hela bloggen har fuckat upp sig och jag vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt.. Vill inte göra en ny heller men nu blir jag irriterad på riktigt.. 
 
Edit: har lyckats få bort bugget genom att ta bort massa inlägg, tillfällig design nu tillsvidare... 

soft

 
 
Tog en superskön springtur, hade sånt flow ikväll, verkligen asnice. Nåt som är mindre nice är min blogg, fattar inte riktigt vad som hänt och är för lat för att ta tag i det hela. Tänkte fixa på en ny header men insåg att jag inte hade några bra bilder.. Jaja, ska lösa stöket här men nu ska jag kolla på film sen söva, puss!!

atm

 
Råfient väder i typ hela Sverige idag va?! Här är det i alla fall huur varmt som helst, underbart. ♥

RSS 2.0